Celozrnný chléb z domácí pekárny
Hnaní snahou o zdravý životní styl, s vidinou štíhlého těla či prospění trávicímu traktu nahrazujeme bílé pečivo celozrnným. Avšak v době, kdy každý rohlík je taková malá chemická laboratoř, pro sebe a své blízké často marně sháníme opravdu zdravé a výživově hodnotné potraviny. Nejen obarvené, ale skutečně celozrnné pečivo obvykle seženeme ve specializovaných prodejnách za často dost vysoké ceny. Nebylo by skvělé mít voňavý bochník klidně denně a navíc skoro zadarmo s použitím minima surovin a námahy?
Přhlaste se do kurzu zdrama a naučte se péct kváskový chléb třeba hned.Kurz najdete zde.
Jste-li majiteli domácí pekárny, pusťte se do pečení celozrnného chleba z domácí pekárny.
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Na kilový chléb vám bude stačit:
- vody
- soli
- cukru
- oleje
- chlebové mouky (s vysokým obsahem lepku)
- celozrnné mouky (špaldová, žitná)
- sušeného droždí
Snažte se co nejvíce dodržet daná množství. Všechny suroviny dejte do pečící nádoby vaší pekárny přesně ve výše uvedeném pořadí, cukr a sůl nasypte do jejího rohu.

Do mouky pak vytvořte důlek, do kterého nasypete droždí tak, aby nebylo v kontaktu s tekutými složkami. V tomto okamžiku máte svou část díla hotovou, stačí zapnout program na celozrnné pečivo a můžete se už jen těšit na voňavý domácí chléb, do něhož během pečení můžete přidat semínka dle chuti, např. 3 lžíce loupaných slunečnicových semen. Po dopečení a vyjmutí chleba z pekárny jej nechte alespoň hodinu vychladnout, než jej začnete krájet.
Chcete se naučit péct kváskový chléb? Zkuste kurz pečení kváskového chleba,