fbpx
Fotografie celozrnný chléb

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Hnaní snahou o zdravý životní styl, s vidinou štíhlého těla či prospění trávicímu traktu nahrazujeme bílé pečivo celozrnným. Avšak v době, kdy každý rohlík je taková malá chemická laboratoř, pro sebe a své blízké často marně sháníme opravdu zdravé a výživově hodnotné potraviny. Nejen obarvené, ale skutečně celozrnné pečivo obvykle seženeme ve specializovaných prodejnách za často dost vysoké ceny. Nebylo by skvělé mít voňavý bochník klidně denně a navíc skoro zadarmo s použitím minima surovin a námahy?

Přhlaste se do kurzu zdrama a naučte se péct kváskový chléb třeba hned.Kurz najdete zde.

Jste-li majiteli domácí pekárny, pusťte se do pečení celozrnného chleba z domácí pekárny.

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Na kilový chléb vám bude stačit:

  • vody
  • soli
  • cukru
  • oleje
  • chlebové mouky (s vysokým obsahem lepku)
  • celozrnné mouky (špaldová, žitná)
  • sušeného droždí

Snažte se co nejvíce dodržet daná množství. Všechny suroviny dejte do pečící nádoby vaší pekárny přesně ve výše uvedeném pořadí, cukr a sůl nasypte do jejího rohu.

domácí chleba
domácí chleba

Do mouky pak vytvořte důlek, do kterého nasypete droždí tak, aby nebylo v kontaktu s tekutými složkami. V tomto okamžiku máte svou část díla hotovou, stačí zapnout program na celozrnné pečivo a můžete se už jen těšit na voňavý domácí chléb, do něhož během pečení můžete přidat semínka dle chuti, např. 3 lžíce loupaných slunečnicových semen. Po dopečení a vyjmutí chleba z pekárny jej nechte alespoň hodinu vychladnout, než jej začnete krájet.

Chcete se naučit péct kváskový chléb? Zkuste kurz pečení kváskového chleba,

Kurz PEČEME KVÁSKOVÝ CHLÉB NAJDETE ZDE.

Post Your Comment Here

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..