Recept na vánoční skořicové sušenky – šneky
Vynikající vánoční dobrota, po které se ihned zapráší. Připravte si doma zdravou pochoutku – vánoční skořicové sušenky nebo chcete-li, šneky.
Pokud vám k sobě nejde výborné cukroví a zdravá strava, tento recept vás přesvědčí o omylu. Je celý bez tuku a s minimem cukru. Nepotřebujete neobvyklé ingredience a příprava je více než jednoduchá a rychlá.
Co budeme potřebovat na vánoční skořicové sušenky
Na těsto
- 125 ml hrnku rostlinného mléka dle výběru
- 170 g hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce pomerančové či citrusové šťávy
- ½ kypřícího prášku do pečiva
- Špetka soli
Na náplň
- 2 lžíce mleté skořice
- 2 lžíce práškového cukru
- 1 lžíce mléka

Poleva:
- 3 lžíce práškového cukru
- 1 lžíce pomerančové šťávy
Postup:
- Nejdříve v míse smícháme mléko a pomerančovou šťávu.
- Prosajeme mouku a vmícháme do mléka spolu s cukrem, kypřícím práškem a solí.
- Vypracujeme jednolité tvárné těsto, které pomocí válečku a trochy mouky vyválíme do větší obdélníkové placky.
- V menší misce vytvoříme náplň smícháním skořice, cukru a mléka.
- Tou potřeme povrch rozváleného těsta a opatrně srolujeme jako roládu.
- Nakrájíme na tenčí kousky a na ležato klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
- Po vyndání necháme zchladnout a v nádobce si rozmícháme polevu.
- Stačí vsypat cukr do pomerančové šťávy a míchat, dokud nevznikne hustší kašička.
- Šneky polijeme polevou dle libosti.
Dobrou chuť!
Naučte se zdobit dorty v online kurzu “Zdobení dortů” – Vstup do kurzu je zdarma a první lekce si můžete vyzkoušet. Přihlášení je přes e-mail nebo FB.
Nebo zuste relax v podobě wellness pro dva – přímo zde.